Rohkeus rekrytoinnissa: Polku uusiin mahdollisuuksiin

Rohkeus. Se on sana, joka herättää meissä monenlaisia tunteita ja ajatuksia. Pidimme Pobulan tiimin kesken rohkeusworkshopin, jossa kävimme läpi yhdessä, mitä Pobulan yksi tärkeimmistä arvoista – rohkeus – meille kullekin tarkoittaa.

Rohkeus kun voi olla uskallusta astua tuntemattomaan, seurata sydäntään, tai voimaa kohdata pelkonsa, tai melkein ihan mitä vaan! Meidän tiimissämme rohkeus merkitsee monia asioita, mutta kaikilla on yhteinen sävel: rohkeus on voimaa ylittää itsensä ja haastaa status quo – myös työelämässä.

Rohkeus on subjektiivinen kokemus

Jokainen meistä kokee maailmaa ja sen myötä myös rohkeutta ja sen määritelmiä ja merkityksiä subjektiivisesti. Meitä ympäröivä maailma, kulttuuri, oma perhe, työyhteisö ja esimerkiksi ystävät vaikuttavat näihin jokaisen omiin rohkeuskäsityksiin enemmän ja vähemmän. Työnhaussa ja työelämässä rohkeus voi tarkoittaa yhdelle uskallusta hakea tehtävään, joka vaikuttaa omasta mielestä haasteelliselta, ja toiselle uskallusta vaihtaa alaa kokonaan, itseään varten ja omia unelmia seuraten – keneltäkään lupaa kysymättä!

 

Rohkeutta voi harjoittaa ja kasvattaa.

Me Pobulassa uskomme, että tätä omakohtaista rohkeutta voi ja kuuluu kehittää matkalla kohti parempaa itsetuntemusta, unelmia ja tavoitteita. Se on matka, jolla opimme tunnistamaan omat rajamme ja venyttämään niitä juuri sopivasti. Mikään ei muutu jos mikään ei muutu, on joku viisas joskus hienosti kaikessa yksinkertaisuudessaan ja totuudellisuudessaan sanonut.

 

Rohkeuden hinta vai onko sellaista?

Rohkeuteen liittyy aina riskejä. Se voi olla pelkoa epäonnistumisesta tai pelkoa siitä, että menettää jotain tärkeää. Työelämässä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi uuteen rooliin siirtymisen riskejä: “Riitänkö?”, “Osaanko?”, “Jaksanko?”, “Pystynkö?”; tai uuden työpaikan löytymisen haasteita. Kuitenkin juuri riskien kohtaaminen ja niiden kautta oppiminen ovat rohkeuden ydin. Se vaatii valmiuksia, luottoa ja heittäytymiskykyä – uskallusta hypätä tuntemattomaan.

Rohkeus ei kuitenkaan aina vaadi mielettömiä, rajoja rikkovia riskejä. Rohkeutta voi olla sekin, että uskallat vain unelmoida siitä, mitä haluaisit lisää elämääsi tai muuttaa elämässäsi, esimerkiksi uuden työpaikan muodossa, ja lähteä pikkuhiljaa valmistautumaan tätä kohti.

“Rohkeutta on myös asiat, jotka eivät ole uuteen, hyvään positiiviseen asiaan hyppäämistä. Rohkeutta on myös luopua ikävistä asioista, tehdä pelottavia ratkaisuja. Kun pelottaa eniten, on rohkeinta ottaa steppi eteenpäin.”

Rohkeus ja identiteetti työelämässä

Tiimimme kokee, että rohkeus on myös uskallusta olla rohkea itseään varten: olla oma itsensä, ylittää itsensä, tehdä omia valintoja ja rikkoa kaavoja. Kysyä, mikä on itselle tärkeää, tai mikä ei siinä omassa elämässä ole, toimi tai mene kuten pitäisi. Olla itselleen totuudellinen ja kuunnella itseään, ei muiden määritelmiä sinusta, elämästäsi, työstäsi tai ylipäätään rohkeudesta.

Me Pobulalla kannustamme mielellään niin työnhakijoita, -tekijöitä kuin asiakkaitammekin olemaan rohkeita, ja nimenomaan itselleen. Pitää sanoa ei, kun siltä tuntuu. Toisaalta joskus se pieni kannustava tai kyseenalaistava kommentti ulkopuoliselta antaa luvan sille piilevälle toiveelle, tarpeelle tai tavoitteelle, joka syystä tai toisesta on piilotettu pois mielestä ja näkyvistä. Rohkeudesta ja rohkeista jutuista, toiveista ja tarpeista kannattaa ja pitää puhua mielestämme työnhaussa ja työelämässä paljon enemmän.

Rohkeuden kasvattaminen

Rohkeus ei ole pelkästään uusiin, positiivisiin tilanteisiin hyppäämistä; se on myös kykyä luopua siitä, mikä ei palvele meitä enää. Rekrytoinnissa tämä voi ilmetä vaikeina päätöksinä – ehkä irtisanoutumisena työstä, joka ei enää tunnu oikealta, tai vaikeiden keskustelujen käymisenä. Se, että uskaltaa ottaa askeleen eteenpäin kun pelko on suurin, vaatii todellista rohkeutta.

Rohkeus työnhaussa, rekrytoinnissa ja henkilöstövuokrauksessa tarkoittaa mielestämme valmiutta kokeilla uusia polkuja ja hyväksyä, että epävarmuus on osa kasvua. Me Pobulalla pyrimme luomaan kannustavan, turvallisen ja joustavan ympäristön, jossa sekä yritykset että työnhakijat voivat rohkeasti ja kokeillen tavoitella unelmiaan ja saavuttaa täyden potentiaalinsa.

Rohkeus on voimavara, joka auttaa meitä kohtaamaan muutoksen myönteisesti ja uteliaasti. Se avaa ovia uusiin mahdollisuuksiin, auttaa meitä kasvamaan ja kehittymään. Olipa kyseessä sitten uranvaihto, uuden taidon oppiminen tai haasteen kohtaaminen, rohkeus on avain menestykseen. Me Pobulalla olemme sitoutuneet tukemaan sinua matkallasi kohti rohkeampaa työelämän tulevaisuutta.

Me olemme Pobula. Rohkea rekrytointisi kumppani.

Tarjoamme räätälöityjä henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalveluita, jotka on suunniteltu tuomaan aidosti lisäarvoa sekä asiakasyrityksillemme että työnhakijoillemme.

Pobulan toiminta perustuu syvään ymmärrykseen asiakasyritysten tarpeista ja arvoista, ja tehtävämme on yhdistää työnantajat ja työntekijät tavalla, joka edistää kestävästi molempien menestystä ja hyvinvointia.

Palvelut yrityksille Palvelut työnhakijoille